czwartek- strzelnica- ja będę
OII siatka oddzielająca bagażnik w kombi
Zwiń
X
-
OII siatka oddzielająca bagażnik w kombi
Chodzi mi o firmową siatkę o nazwie "Siatka oddzielająca przestrzeń bagażową od kabiny
pasażerskiej (dotyczy wersji Combi)" opcja za 600 zł przy zakupie nowego samochodu.
Ze zdjęć w folderze skody wygląda mi na to, że jest ona zwijana. Ale ze zdjęć nie wygląda mi to na coś wartego aż 600 zł. Czy ma ktoś taką siatkę? Czy jak uda mi się ją gdzieś dokupić, to łatwo ją będzie potem zamontować?
Czy może powinienem ją dorzucić do specyfikacji zamawianego samochodu (jeszcze go nie wyprodukowali, więc to chyba możliwe).
Jak myślicie?
-
-
kurcze, jak ty to znalazłeś? szukałem z 15 minut w allegro i nie wypatrzyłem tego.
W każdym razie, dziękuję!
Na tej aukcji jest w komplecie z roletą. Ciekawe, czy roleta jest inna i dlatego sprzedają razem. Jeśli nie, to może taniej da się kupić samą siatkę. No i nadal trudno wyczuć jak łatwo to zamontować.
Komentarz
-
-
Odświeżę temat...
W aktualnym cenniku jest taka pozycja "Siatka oddzielająca przestrzeń bagażową od kabiny pasażerskiej (dotyczy wersji Combi)". Niezależnie od wersji wyposażenia 600zł! Dość sporo jak na plątaninę sznurków, nawet jeśli są zwijane/rolowane.
Moje pytanie: czy jest jakaś alternatywa?
Na allegro (raczej) nie ma.
Octavia Liftback i Combi to do krawędzi okien ~600 litrów bagażnika, więc Combi ma sens jeśli będziemy go pakować już ponad poziomem rolety, co z kolei pociąga z sobą konieczność oddzielenia maneli od pasażerów. Koniec końców, kupując Combi trzeba kupić tę siatkę za 600zł! :/
Chyba, że wozimy lodówki, pralki, itp. - duże gabarytowo rzeczy, które podczas hamowania/dzwona nie przeskoczą tylnej kanapy.
Czy potwierdzacie konieczność zamówienia tej siatki dla wersji Combi?
Jakie są Wasze opinie w tej sprawie?
Komentarz
-
-
kiedy miałem zamówione auto (O1) chciałem później domówić siatkę, niestety okazało się to niemożliwe, bo auto zjechało już z taśmy produkcyjnej.
Okazuje się że do montażu siatki z góry potrzebne sa specjalne uchwyty w podsufitce których bez dodania tej opcji w O1 nie ma. Nie mam też w podsufitce żadnych zaślepek na te uchwyty więc chyba siatki już nie dołożę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcMoje pytanie: czy jest jakaś alternatywa?
Czy potwierdzacie konieczność zamówienia tej siatki dla wersji Combi?
co do drugiego pytania - z mojej perspektywy - potwierdzam sens posiadania tej siatki i szczerze powiedziawszy byłem zdziwiony że w moim parchu (elegance) jej nie ma w standardzie a np spotkałem się z nią w O1 wersja Tour>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o mnie to super wynalazek, z którego korzystam niemal codziennie. Przy dwójce małych dzieci każdy wyjazd na weekend to bagażnik zapakowany po dach (wózek, walizki i inne takie), przy czym na samej górze, ponad zagłówkami, spoczywa zawsze leżaczek mojego 4 miesięcznego synka. Bez tej siatki bałbym się ostrzej zahamować, a wiadomo, że na drodze różne akcje się zdarzają. Oczywiście część gratów można by poupychać z przodu lub z tyłu auta, ale ja nie lubię bałaganu i wolę jak wszystko jest w bagażniku. Tak się do tego przyzwyczaiłem, że nawet nie zwijam siatki gdy jej nie potrzebuję.
Następne auto jeżeli będzie kombi to tylko z siatką.
Komentarz
-
-
ja też taką siatkę mam, w nubirze miałem i się sprawdziła. Tylko tam dolna część była mocowana zaczepami do podłogi i nie wpływało to na składanie kanapy ale z drugiej strony jak chciałem ja przesunąć za przednie fotele to musiałem przepianć ją. W skodzie nie musze jej przepinac kłade oparcie i tyle, jedno ma zalety i drugie ma zalety. Natomiast jeśli chodzi o samodzielne zamontowanie takiej siatki to jest to o tyle problematyczne ze trzeba zamontować uchwyty w suficie co z kolei utrudnione jest poprzez wycinanie otworów w podsufitce dlatego lepiej zamówić w fabryce.
Komentarz
-
Komentarz